Ivan Jevtović

 

Ivan Jevtović rođen je u Beogradu 1972. godine.

Završio Prvu beogradsku gimnaziju a zatim diplomirao glumu kao najbolji student generacije na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu 1996. godine u klasi Gordane Marić.

Profesor je glume na Fakultetu dramskih i filmskih umetnosti ”Sinergija”.

Karijeru započeo još kao student u predstavi "Romeo i Julija" u režiji Jagoša Markovića, pozorište "Boško Buha" 1995. godine. Nakon vrlo zapažene uloge, angažovan je kao stalni član te kuće od 1996. do 2011. godine, u kojoj je ostvario preko 20 značajnih rola. Sarađivao je i sa najznačajnijim rediteljima u Narodnom pozorištu, BDP-u, JDP-u, Zvezdara Teatru, Pozorištu na Terazijama, Pozorištancu Puž, Ateljeu 212, čiji je i danas član. Jedan je od osnivača pozorišne trupe "Torpedo".

Pored bogatog pozorišnog, sticao je iskustvo i u prestižnim filmskim i televizijskim ostvarenjima. Dobitnik je nekoliko važnih festivalskih nagrada iz pozorišne i filmske oblasti. Između ostalih, nagrada za najboljeg mladog glumca na Festivalu u Užicu 1996. god., nagrada "Car Konstantin" za najboljeg glumca na Film festivalu u Nišu 2000. god., nagrada "Zlatni ćuran" za najboljeg glumca na Festivalu komedije u Jagodini 2009. godine i druge.

Ostvario je i zavidan broj rediteljskih postavki pozorišnih predstava, a često je i autor scenskog pokreta u dramskim komadima. Aktivan je i kao pedagog na stručno umetničkim akademijama, u zvanju vanrednog profesora. Član je i rokenrol benda "Deca Loših Muzičara".

Oženjen i živi u Beogradu

Lokacija

Škola glume i režije

Resavska 78, 11 000 Beograd

Informacije

Telefon:

+381 (0)60 085-86-86

Pratite nas