Saša Đurašević

ASISTENT KLASE

 

Saša Đurašević rođen je u Ivanjici 1990. godine gde je pohadjao osnovnu školu, dok u Arilju završava srednju ekonomsku. Godine 2009. upisuje Akademiju Lepih Umetnosti u Beogradu, odsek gluma, kod profesora Nebojše Bradića i asistenta Andreja Šepetkovskog.

Tokom studija je igrao u nekoliko studentskih filmova i dobio jednu od glavnih uloga u predstavi „Nušić za početnike“. U Ivanjici je tokom leta održavao glumačke radionice za decu školskog uzrasta.

Godine 2013. je diplomirao u Narodnom pozorištu, u Beogradu, sa predstavom „Gospodar Puntila i njegov sluga Mati“, po istoimenom tekstu Bertolda Brehta. Kasnije je imao uloge u filmovima „At the border“, „Sporazum“, „Delirijum tremens“...

Igrao je u serijama „Srpska štampa“, „Veliki rat“, „Besa“, „Državni službenik“. U Beogradskom dramskom pozorištu je angažovan kao honorarni glumac i igra trenutno u predstavama „Zojkin stan“ i „Kad su cvetale tikve“. Takodje igra u mnoštvu predstava za decu: „Kralj Mrgud“, „Pinokio“, „Elza i zaleđeni Hans“, „Pobuna igračaka“, „Hogar strašni“ itd.

Pobednik je prvog festivala „Dani Danila Lazovića“ u govorenju poezije koji se održava svake godine u Priboju.

Lokacija

Škola glume i režije

Resavska 78, 11 000 Beograd

Informacije

Telefon:

+381 (0)60 085-86-86

Pratite nas