Teatar - filmska i TV režija (Klasa Marko Novaković)
Slider
Slider
 INFORMACIJEPRIJAVE060 085 86 86

Teatar filmska i TV režija

(Klasa Marko Novaković)

Za uzrast od 17 do 23 godine

Prvi semestar se završava nakon 16 nedelja JAVNIM ČASOM u januaru na Velikoj sceni ’’Akademije 28’’na kojem ćemo prikazati stečeno znanje polaznika na velikom filmskom platnu.

Program obuhvata 18 časova(45 min.), 9 dvočasa(90 min.) u četiri nedelje, odnosno 72 časa, 36 dvočasa za ceo semestar, polugodište.

Cena programa za fond od 18 časova, 9 dvočasa iznosi 5.900,00 dinara.

  • 20% popusta na članarine po osobi za polaznike iz iste porodice
  • 5% popusta za uplatu polugodišta u celosti

PREDMETI

Filmska i TV režija

Radionica za filmsku i TV režiju pri školi “Prvi Koraci” primaće polaznike uzrasne dobi od 17 do 23 godina starosti. Polaznici ove radionice imaće mogućnost da se upoznaju sa zanimanjem filmskog i TV reditelja, shvate šta taj termin zaista znači i procene koliko im je poziv reditelja zanimljiv u odabiru budućih studija i posla kojim će se baviti u životu. Pored teoretske nastave režije polaznici će imati i priliku da se upoznaju sa osnovama istorije filma i televizije, da prisustvuju ponekim snimanjima filmskih i TV projekata koji se u aktuelnom trenutku dešavaju u Beogradu, da sarađuju sa radionicama glume koje će se paralelno odvijati u školi "Prvi Korak''. Predavač:

Istorija pozorišta

Ovaj predmet pored upoznavanja istorije pozorišta i drame širi neformalno obrazovanje i kulturu, a može biti i od velikog značaja za lakše savlađivanje materije na časovima glume. Verovatno u drugim školama niste imali toliko prilike da pričate o tekstovima koje radite Ovde ćete imati stručnog pedagoga koji će Vas upoznati sa datim tekstom, njegovim piscem i epohom. Predavač:

Istorija filma

Na ovim časovima ćemo govoriti o stranim i domaćim glumcima i rediteljima koji se smatraju značajnim za istoriju filma, dugu skoro 120 godina. Videćemo njihove najbolje filmove i razgovarati o tome kako su postali poznati i zašto ih još uvek volimo. Gledajući stare filmove naučićemo da gledamo i nove, kao profesionalci. Predavač:

Kreator programa:

Škola glume i režije

Informacije

Telefon:
+381 60 0858686

Pratite nas